DET ÄR VI SOM ÄR TORGGUMMANS ÄGG!

Vi på Torggummans ägg är ett äggpackeri i södra Dalsland som sedan 1948 levererat färska ägg till butiker i Västra Götaland. Torggumman är ett klimatsmart företag som älskar det vi gör, därför satsar vi stort på närproducerade ägg från lokala gårdar.

Äggen i våra kartonger är värpta av frigående höns inomhus och ekologiska höns inomhus med tillgång till utevistelse. Äggen tvättas, sorteras och packas för att sedan levereras med egna bilar till butiker nära dig.

Torggummans Ägg ingår i DANÆG-koncernen. DANÆG-koncernen grundades 1895 som en kooperativ förening inom äggkategorin. Koncernen ägs av danska och svenska äggproducenter (50 %) och av råvarukoncernen DLG (50 %), som är ett av de största jordbruksföretagen i Europa.

Tillsammans med våra medarbetare driver vi stolt företaget mot en hållbar utveckling framåt på marknaden, inom djurhållning, kvalité och den senaste tekniken.

Tage Hansson grundade Torggummans Ägg med 150 värphönor på gården utanför Färgelanda. 

För att sköta höns på den tiden fick man utfodra för hand, även vattnet fick bäras in till hönorna. Varje fredag eftermiddag kom foderleveransen, 3 ton foder som fick bäras i säckar uppför en liten trätrappa till andra våningen. 

Tage plockade äggen förhand i pappbrickor som sedan lades i trälådor för att kunna ha på cykeln. Sedan cyklade han till lanthandlarna inne i orten för att sälja sina ägg.

Sedan augusti 2023 ingår Torggummans Ägg i DANÆG-koncernen.

Grundat i goda värderingar

Våran historia är lång med många år ihop med våra hönor och ägget, men blicken har alltid fokuserat framåt och framtiden. Våra grundtankar är god djurhållning, hållbarhet, miljön och kvalité genom hela kedjan. Vi tror helhjärtat på god omtanke, respekt och noggrann hantering av djur, ägg och kund, ger en stabil hållbar utveckling. Miljön ska vara i fokus när vi ska fatta både vardagliga och strategiska beslut.

Vårt företag bygger på  att sortera, packa och leverera lokalt goda ägg med hög kvalité. Vi känner en stor passion för det vi gör och jobbar tillsammans för att hela tiden utvecklas framåt.

Vi är stolta att leverera lokala ägg med hög kvalité till alla våra kunder.

En frisk höna, är en glad höna.
En frisk höna, är en glad höna.